Русенец в основата на международна мрежа за кучешки боеве?

0
478
Русенец е в основата на международна мрежа за кучешки боеве

Русенец е в основата на международна мрежа за кучешки боеве, съобщава Нова ТВ, позовавайки се на разследване на ВВС.

Разкритията били направени със съдействието на неправителствената организация „Лига срещу жестоките спортове“ и частни детективи.

Според авторитетната медиа, това е Ивайло Николов от Русе, собственик на развъдник за питбули и на фирма за превоз на животни. Той е свързан с компания, която купува, продава и транспортира кучета по целия свят.

Проучване на ТВН установи, че Николов има имот в гр. Мартен. По информация от източници, пожелали да останат анонимни научихме, че се занимава с тази дейност повече от 10 години и притежава над 300 кучета! Хора от ъндърграунда твърдят, че той е човекът, внесъл породата Були в България.

Източници от полицията заявиха, че Ивайло Николов не е криминално проявен, досега не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Според разследващите журналисти обаче, Николов е доставял животни в поне 29 страни по цял свят – от Виетнам, Непал, Пакистан и Близкия изток, до Западна Европа и САЩ. В репортажа са показани и кадри от бой между питбули, в който ясно се чува българска реч.

Журналистите успели да си уредят среща с Ивайло в Букурещ, по време на която той споделил, че неговият човек в Молдова е ветеринарен лекар на държавна служба, който осигурявал документи за безпрепятствено пътуване на кучето.

Организирането и участието в боеве с животни, както и отглеждането, тренирането или предоставянето на животни за боеве, е инкриминирано у нас от 2011 г. насам и се наказва със затвор до 5 години и глоба до 10 000 лв.