Русенец влиза в затвора за блудство с малолетна

0
30 000 лв. обезщетение

Русенец влиза в затвора заради блудство с малолетна, като Темида го оправда в частта, че деянието е било извършено по отношение на момиче, неразбиращо свойството и значението му.

И.П.Д. бе признат от Районния съд в Русе за виновен в това, че на 13 септември 2016 г. направил опит за извърши действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14 годишна възраст, като при това употребил сила и заплашил момичето. За деянието си И.П.Д. получи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 години. Тъй като мераклията признал вината си и съдействал на съдопроизводството, на основание чл.58а ал.1 от НК присъдата му се намалява на пет години и четири месеца, което да се изтърпи при строг първоначален режим в затвора.

И.П.Д. обаче бе оправдан по отношение на това деянието да е извършено по отношение на лице, неразбиращо свойството и значението на извършеното деяние. Заради това, Темида приведе в изпълнение неизтърпяната част от присъдата по дело от 2013 г. по описа на Русенския Районен съд, в размер на една година и четиринадесет дни, което да се изтърпи при строг първоначален режим в затвора. И.П.Д. ще трябва да заплати в полза на държавата сумата от 846,42 лв. за разноски на досъдебното производство. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок пред Русенския окръжен съд.

зарядни станции за електромобили