Русенец започва обиколка на Европа с колело, търси подкрепа

0

20-годишният Радослав Драшков се готви за едно от най-големите приключения в живота си. С мисия, наречена „И Русе може“, той има амбициозната цел да обиколи Европа с колело. Стреми се да популяризира града си и да обърне внимание на проблемите на тютюнопушенето сред младите.
„Аз съм много запален колоездач. Минал съм вече 2 500 км в България, в Румъния. Не смятам, че ще е проблем да минавам между 50-80 км на ден в продължение на три месеца“, споделя Радослав.
Неговата национална цел е да даде гласност на проблема с тютюнопушенето сред малолетни и непълнолетни.
Момчето има велосипед, но той не е подходящ за такъв тип пътуване, а заминаването му зависи от средствата, които ще събере. За екипировка са необходими около 4 000 лв., а дневните си разходи изчислява на около 35 евро на ден.
„Около 10 000 лв. ще ми стигнат за цялото пътуване. Хората могат да се свържат с мен на моя Facebook акаунт, също така в платформата на Павел Андреев в секция „Спорт“, уточни Радослав. Той планира да спи през повечето време на палатка, също така смята да гостува и на скаутите. А пътуването си ще документира с телефон.
Радослав възнамерява да тръгне от Русе и да премине през Румъния, Унгария, Словакия, Полша, Германия, Холандия, Белгия, Франция, Испания, с ферибот ще стигне до Италия, а оттам ще мине през Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Гърция и през Северна Македония ще се върне в България. Пътуването ще бъде разделено на пет етапа.
Дарителска подкрепа може да му бъде оказана в интернет платформата за благотворителност https://pavelandreev.bg/campaign/podkrepete-me-da-obikolq-evropa-s-kolelo, където кампанията е в раздел „Спорт“. Поставената цел е там да се съберат 5000 евро.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук