Русенка даде 1900 лева и 1560 паунда на ало-измамници

0

76-годишна русенка е станала жертва на телефонна измама по схемата за пострадал близък, нуждаещ се от пари за операция, съобщиха от полицията.

Според потърпевшата вчера през деня на стационарен телефон получила обаждане от плачеща жена, която й съобщила, че си е счупила крака и тя припознала в гласа дъщеря си. След това телефонът е бил предаден на мъж, който се представил за лекар. По-нататък разговорът се прехвърлил на мобилния телефон на потърпевшата. Мнимият доктор й казал, че докато трае разговора тя не трябва да затваря телефона и обяснил, че дъщеря й си е счупила крака и са необходими пари за операция. Жената подготвила наличните в дома си средства – 1900 лева и 1560 паунда, поставила ги в найлонов плик, след което излязла от дома си и по дадените указания ги предала на улицата на лице, което докторът обяснил, че е негов син и работи в здравната каса. Върнала се в жилището, като през цялото време комуникацията по телефона продължавала, тъй като „докторът“ я осведомявал за протичането на операцията. Всичко това продължило до момента, в който видяла, че дъщеря й се прибрала от работа. Тогава жената разбрала, че е станала жертва на измама.

По случая е започнато разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 ал.1, от НК.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук