Русенка покори Лугано с магията на българския фолклор

0

Русенката певица Стефания Горначка покори Лугано с магията на българския фолклор.
Тя бе част от репетиционния мастър клас, воден от маестро Енцо Кампаньоли. Пътуването на талантливата русенка беше осъществено с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.
Проявата се състоя във връзка с предстоящия концерт на маестрото през есента, в който ще се изяви и Стефания Горначка. Заедно с Енцо Кампаньоли тя уточни детайлите по текста и музиката на песента, която подготвя.
В мастър класа в Лугано взеха участие и останалите изпълнители в концерта, които пристигнаха от Русия, Беларус, Казахстан, Италия, Испания и България.
Маестро Кампаньоли е направил нови аранжименти на 20 песни, участвали на фестивала в Сан Ремо. Под съпровода на оркестър те ще бъдат представени на публиката от участниците, които бяха избрани след сериозен кастинг.
Мастър класът завърши с кратък концерт, на който участниците представиха песен по избор. Стефания Горначка избра да изпълни ,,Руфинка болна легнала” и впечатли публиката с магията на българския фолклор.
Тя е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов” – Русе и на школата за изкуство и култура “АРТиКУЛ” с ръководители Виктория Ангелова и Георги Великов.
Енцо Кампаньоли е диригент на оркестъра на „Сан Ремо“, има 17 годишен опит на сцената на театър „Аристон“, а в момента участва в предаване по телевизия RAI1 заедно с други известни италиански артисти и изпълнители.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук