Русенка празнува 100-годишен юбилей

0
2786

Зbaba_ivanka-100g13а юбилея си тя получи поздравителен адрес с пожелания за още много години живот, здраве и благоденствие с парична сума от Общината. Юбилярката пък почерпи многобройните си гости с вкусна малинова торта.

През по-голямата част от живота си баба Иванка се е занимавала със земеделие. Любопитна подробност е, че по-голямата част от рода й са се посветили на медицината. Дъщеря й акушер, зет й – стоматолог. Внукът й Николай също се е посветил на медицината, специалист е по уши, нос и гърло.

baba_ivanka-100g19Столетницата е родом от плевенското село Телиш. Доскоро там е бил постоянният й дом, то през последните години, с напредването на възрастта, се наложило да се настани трайно в Русе.

„От всичко по малко“. Така баба Иванка формулира тайната на дълголетието си. Единственото нещо, избягвала, е алкохола. Такъв, но само в малки количества, опитвала само по празници.

baba_ivanka-100g17Баба Иванка е запазила паметта си и дори живо се интересува от актуалната политическа обстановка в страната, разказаха близките й.