Русенска фирма съдейства за пускане на инсталация за яйчен меланж в Монголия

0

Благодарение на техническите решения на русенска фирма в началото на тази година монголската столица Улан Батор е била въведена в експлоатация  първата по рода си инсталация за пастьоризиран яйчен меланж в Монголия.

Това стана ясно по време на среща на областния управител Галин Григоров с почетния консул на Монголия в Русе Камен Милков.

Очаква се до края на годината и губернаторът на монголската провинция Баянхонгор да посети Русе. Посещението ще бъде в рамките на меморандума за сътрудничество между област Русе и провинция Баянхонгор, чиято основна цел е да подпомогне увеличаването на обема търговия, както и и да насърчи обмяната на опит в някои основни сфери на селското стопанство и зеленчуко производството.

Също до края на годината в Русе ще бъде представена изложба, разкриваща природните забележителности и историята на Монголия. В нея ще бъдат представени дори и традиционни музикални инструменти, така че всеки да може да се докосне отблизо до културата на монголския народ. Ще бъде разширено сътрудничеството в сферата на образованието, като фокусът ще бъде поставен върху обучението в областта на селскостопанската техника, а също и двустранния обмен на медицински специалисти.

По време на срещата беше обсъдено и провеждането на съвместна информационна кампания, целяща да популяризира възможностите за туризъм в двете страни.