Русенска компания придоби мажоритарен дял в хърватския лидер за доставки и логистика

0

Русенската компания euShipments, която е лидер в областта на логистиката за електронна търговия в България, придоби мажоритарен дял в местния лидер в доставки и логистика в Хърватия – Pick & Pack, съобщиха от Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Това първо придобиване за компанията бележи важна стъпка в стратегията за развитие на euShipments да консолидира своята регионална база в бързо развиващите се пазари за електронна търговия в региона на Централна и Изтовна Европа.

Ускореното развитие на euShipments създаде необходимост от разширяване на оперативната база на компанията и местата за изпълнение. През 2022 г. организацията удвои капацитета си с нов собствен склад в Будапеща, Унгария, в допълнение към няколко партньорски склада в различни европейски локации и основния си център – в Русе, България. В момента мрежата на euShipments обхваща над 27 европейски страни и оперира с 12 фулфилмънт центъра на стратегически места в целия континент, като по този начин предлага нови услуги, оптимизирани транзитни времена и цени на eCommerce доставки за Централна Европа. Наградена от Forbes за иновации, компанията също така разработва и работи с усъвършенстван логистичен софтуер, за да предостави първокласни решения на своите международни клиенти.

Хърватския пазар е естествена следваща стъпка в стратегията за развитие на компанията, поради бързия си растеж и стратегическо местоположение в близост до Словения, Унгария, Италия, Австрия. Освен това скорошното приемане на еврото, както и влизането на страната в Шенгенското пространство, се очаква да се открият допълнителни възможности за растеж на логистичния сектор за електронна търговия в Хърватия.

Това придобиване бележи важна стъпка от стратегията за разширяване на euShipments в партньорство с фонда за капиталов растеж BlackPeak Capital. По-рано през 2022 г. euShipments привлече инвестиция до 7,5 милиона евро от втория фонд на BlackPeak – BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund.

„Докато в първите години от развитието на euShipments голяма част от нашите клиенти бяха от Балканския регион – България, Румъния, Гърция, благодарение на развитието на нашата мрежа и инвестициите в международния ни търговски екип и инфраструктура имаме клиенти от цяла Европа. След партньорството ни с BlackPeak Capital беше само въпрос на време да направим първото си придобиване, което вече е факт.“ – коментира съоснователят и изпълнителен директор на euShipments Светлозар Димитров.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук