Русенската опера с три номинации за „Кристална лира“

0

Русенската опера е номинирана за три отличия от Съюза на българските музикални и танцови дейци и „Кантус Фирмус“ АД, които присъждат ежегодно награди за върхови постижения в областта на българското музикално и танцово изкуство.

В раздела „Балетно изкуство“ е номиниран балетът на Русе за премиерния спектакъл на „Козият рог“ от Красимир Кюркчийски на 23 октомври 2022 г. на голямата сцена на Доходното здание в Русе. Хореограф проф. Петър Луканов, ръководител на балета Весела Василева.

В категория „Хорово изкуство“ е номиниран Хорът на Държавна опера – Русе – за пасхалния концерт на 13 април 2023 г. с Реквием от Антонин Дворжак на сцената на зала „Филхармония“ – Русе, диригент Емил Табаков, диригент на хора Стелияна Димитрова-Хернани.

Маестра Вилиана Вълчева е номинирана в категория „Диригент“ за откриването на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ на 23.05.2023 г. в зала „България“ с участието на оркестър „Камерата Орфика НБУ“ и Софийската филхармония, солисти Марио Хосен (цигулка), Марта Потулска (виола), Лиляна Кехайова (виолончело) и Людмил Ангелов (пиано).

Церемонията по награждаването ще се състои от 19:00 ч. днес в Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в София.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук