Русенски актьори демонстрират танцови умения

0
64
танцови умения

Актьорите от русенския театър „Сава Огнянов“ ще демонстрират и танцови умения.

Това ще стане тази вечер на новата премиера на театъра – „Женско царство“ на Ст. Л. Костов. Ролите в постановката на Орлин Дяков са поверени на Любомир Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Крум Берков, Дина Шошева, Татяна Цветкова и Косьо Станев.

jensko_carstvo03Специално за  постановката, на някои от тях се е наложило дори да вземат уроци по танци, за да навлязат в това изкуство, разказа любимецът на публиката Любомир Кънев, който е в ролята на Божил.

„Женско царство” е една от най-популярните пиеси на големия български комедиограф  Ст. Л. Костов. Размяна на местата на работата и дейностите в живота – мъжете да вършат женските работи, а жените мъжките в едно българско село става повод  да се създадат крайно смешни ситуации, в които героите стават абсурдно глупави. Идеята, че всеки трябва да тежи на мястото си, да върши това, с което природата го е дарила и най-после, че властта се управлява от стойностни, а не „измислени хора”, се внушава с блестящото комедийно майсторство на известния български автор. Интересното е, че пиесата не е представяна досега на русенска сцена, въпреки, че  е написана в далечната 1931 година. Освен това, много от репликите в нея звучат твърде актуално и в наши дни, което показва, че нещата в българското общество не са се променили твърди много за изминалия век.