Русенски депутат сред наказаните за екшъна в парламента

0

Русенският депутат от „Възраждане“ Златан Златанов е сред наказаните заради вчерашния екшън в пленарната зала, довело до прекратяването на заседанието на парламента.

Това обяви председателят на парламента Росен Желязков. Наказани са общо 17 народни представители. Те получават дисциплинарна санкция „порицание“

Най-много наказани има в парламентарната група на „Възраждане“ – 12. Това са депутатите Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Веселин Вешев, Климент Шопов, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

Останалите петима са от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ – Явор Божанков, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев.

„Вие сами бяхте свидетели на тази масовост на нарушението, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като „тепачка“. Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита, така че има възможност и това да бъде оспорено“, заяви Желязков при обявяването на санкциите.

Депутатите стигнаха до сблъсъци заради реплика „меки китки“ към „Възраждане“, отправена от трибуната от Явор Божанков. На кадрите в пленарната зала се вижда, че спорът ескалира основно между Манол Пейков и Златан Златанов.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук