Русенски деца с концерт за паметник на Левски в Тараклия

0

Русенски деца организират благотворителен концерт за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски за бесарабските българи в Молдова

Концертът ще бъде на 30 май (вторник) от 18 часа в Голяма зала на Доходно здание. Организатори са Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом по инициатива и с подкрепата на Община Русе и Общински съвет – Русе. Участие ще вземат формации от Общински детски център за култура и изкуство – Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“.

Общински младежки дом ще се включи с изпълнения на Танцово студио „Импулс“, Фолклорно танцово студио „Зора“ и Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“.

Ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, обучаващи се в специалността „Класически танц“ и Формация за модерен балет „Мираж“ ще представят свои композиции.

Билети на стойност 5 лв. могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

Монументът ще бъде монтиран пред открития наскоро Младежки мултикултурен център с името на Апостола в Тараклия, Молдова. През месец март Общински съвет-Русе на свое заседание гласува да бъдат отпуснати 10 000 лв. от общинския бюджет за изграждането на паметника на Апостола в Тараклия. Идеята среща подкрепата и на Асоциацията на българите по света, както и на община Варна, като до този момент са получени доброволни дарения и от други страни.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук