Русенски студенти участваха в ХVI-я Летен университет

0
37

Осем русенски студенти взеха участие в поредното ХVI-то издание на Летен университет. В проявата, организирана от Националното представителство на студентските съвети в Република България, която се проведе в к.к. „Албена“, се включиха близо 400 студенти от над 25 български висши училища.
Академичната част на проекта бе открита с лекцията „Блокчейн технологии в образованието – що е то?” на Християн Даскалов – директор на Националния студентски дом. В следващите дни се имаше презентации и дискусии по темите „Дигитален маркетинг“ и „Състоянието на правната уредба в България. На какво може да ни научи правото”, като лектори бяха създателите на фейсбук феномена Пабло Ескобар и преподавателят в Софийския университет проф. Мария Славова.
В спортните срещи студентите се състезаваха в 10 вида спорт – плажен футбол, плажен волейбол – мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и шахмат.
Летният университет има за цел да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности, чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.