Русенските МТЛБ-та – извън строя

Автор:
11 ян. , 2017   Video

И двете верижни машини МТЛБ в Русе в момента са извън строя.

Това съобщи директорът на РЗПАБ в Русе комисар Димитър Павлов. Едната не функционира вече от година, а втората е излязла извън строя при изтегляне на затънал в снега ТИР преди три дни. Очаква се до края на седмицата да заработи ратрака на спасителите в Русе. Според Павлов, една от основните причини е, че тежката военна техника не е пригодена за снегопочистване.

„Военната техника не е пригодена да вади ТИР-ове от преспите и лесно се поврежда, а ремонтът й е скъп“, категоричен е комисар Павлов. Според него, проблемът не е локален, той е на централно ниво.

„Нека да е ясно, това са военни машини, които са били пригодени за граждански условия. Не са проектирани и създадени за работа през зимата“, смята Павлов. Според него, МТЛБ-ата не са пригодени за теглене, по-удачни са тежки трактори, които работят с хидромотори на двигателните колелета и много по-малко товарят трансмисията на автомобила. За спасителна дейност не са удачни и военните влекачи с буксир.

„Поддръжката на МТЛБ е изключително скъпа и вече трябва да им се търси алтернатива, необходими са машини от типа ратрак, която е много по-удачна“, твърди шефът на пожарникарите в Русе.

 Comments are closed.