Русенските социалисти с 19 номинации за евродепутати

0
190
19 номинации

19 номинации за листата за предстоящите европейски избори направиха по време на конференцията си в събота русенските социалисти.

Сред номинираните са лидерът на партията Корнелия Нинова, председателят на ПЕС Сергей Станишев, Елена Йончева, русенските депутати от БСП Пенчо Милков и Крум Зарков. Последните двама обаче си направиха отвод с мотива, че са поели ангажимент и дали обещание пред русенци да работят за тях в националния парламент. Сред номинираните все пак има и една русенска кандидатура – тази на д-р Красимир Коев.

120-те делегати на конференцията решиха да не правят предложения за реда, по който да бъдат подредени кандидатите, за това те са записани по азбучен ред.

Европейското значение на тези избори за България, е свързано с това, че българите очакват от ЕС да донесе справедливост, защото не вярват, че българските институции могат да го направят, каза в словото си пред делегатите Крум Зарков. Той допълни, че българските доходи са общоевропейски въпрос и те трябва да бъдат обект на общоевропейски политики.

„Нашите представители трябва да върнат достойнството на България в ЕС с ясни позиции , ясно мнение, доста повече участие в българския национален дебат.” завърши Зарков.