Русенските ученици без интерес към паралелките с професионална насоченост

1
16 нови професии

Това става ясно от резултатите от първото класиране на бъдещите гимназисти. Те са публикувани, както на сайта на Министерството на образованието, така и на сайта на РИО – Русе.

5 от 36 паралелки, обявени от общинските и професионални гимназии в Русенско са се провалили в приема след завършен седми клас. Закритите паралелки са в гимназията по транспорт /технология на биогоривата, която бе разкрита заради факта, че училището е приемащо за учениците от закритата професионална гимназия по химия/, гимназията по селско стопанство /контрол на качеството и безопасност на храните, обявена заради факта, че училището е приемащо на закритата гимназия по зърнопреработка и зърносъхранение/.

Останалите три паралелки, които не са събрали достатъчно ученици са все с прием по изобразително изкуство. Те са в СОУ „Възрждане” профил изобразително изкуство, професионалната гимназия по облекло – специалност моден дизайн, и в професионалната гимназия по дървообработване – специалност аранжиране.

31 паралелки са формирани в гимназиите след завършен седми клас, съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов. Обявените места са били 936, а кандидатстват 913 момичета и момчета успешно издържали държавните зрелостни изпити.

По данни на РИО, традиционно и тази година най-високият бал за прием е в МГ „Баба Тонка” за специалност „математика с английски език”. Следват АГ „Гео Милев” с чуждоезичен профил, и две специалности отново на МГ  – „биология” и „информатика”. На пето място е специалност „оперативно счетоводство” на Икономическия техникум, а на шесто – математика и английски език на СОУ „Васил Левски”.

По среден успех за прием в гимназиите на първо място отново е МГ „Баба Тонка”. Следват АГ „Гео Милев”, Икономически техникум, СОУ „Васил Левски”, гимназия за европейски езици, СОУ „Христо Ботев”, гимназия по електротехника, гимназия по туризъм, СОУ „Възраждане” и гимназията по строителство.

Записването на приетите на първо класиране е от 27 юни до 1 юли, включително.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. „…момичета и момчета успешно издържали държавните зрелостни изпити…“ – с успешно издържани ДЗИ /държавни зрелостни изпити/ се кандидатства за университети!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук