Русенският главорез пуснат на свобода

0

За това съобщава в днешния си брой британският в. „Дейли поуст“. Според публикацията, дъщерите на жертвата Дженифър Майлс-Уесли са се срещнали с живеещата в Северен Уелс леля на Деян и едва тогава са разбрали, че той е пуснат на свобода. По думите им, изглежда, че Деянов е напуснал болницата без план за лечение. Те настояват за независимо разследване на причините той да бъде на свобода. По канал 4 на ВВС в 20 часа местно време тази вече ще бъде излъчено специално предаване за случая.

29-годишният Деян Деянов беше задържан на 13 май 2011 г., след като в 10.30 часа местно време влезе в магазин за китайски храни в търговския център „Валдес“ в селището Лос Кристианос, в южната част на остров Тенерифе и намушка с нож, след което обезглави 60-годишната британка Дженифър Милс-Уестли. По информация от испанската преса, той намушкал жената 14 пъти, преди да я обезглави.

По време на съдебното дирене той беше диагностициран с остра параноидна шизофрения. След като бе арестуван, той призна, че е вземал кокаин и ЛСД. Адвокатът му Франсиско Белтран твърдеше, че заради заболяването си той не може да носи наказателна отговорност за действията си.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук