Русенският театър с 3 спектакъла на фестивали у нас и в чужбина

0

Три спектакъла на ДТ „Сава Огнянов“ получиха покани за официалните селекции на фестивали у нас и в чужбина.

Участието на русенските театрали започва на 13 май, на Международния фестивал „Друмеви театрални празници“ в Шумен. Там те ще представат „Крали Марко – Последната балканска легенда“ от Владимир Левчев. Спектакълът има три номинации за театралните награди „АСКЕЕР“ 2024 за режисура на Анастасия Събева, костюмография на Елена Нацариду и за „Най-добро представление“.

Следва „Духът на поета“ от Стефан Цанев, който ще бъде представен на фестивала на 16 май. Режисьор е Ивайло Ненов. В рамките на своята 58-годишна история и със своите 32 изминали издания, Международен фестивал „Друмеви театрални празници“ е показал на гостите на формата 378 спектакъла.

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ постави в основната си селекция спектакъла „Странна случка с куче през нощта“ по световния бестселър на Марк Хадън и с режисьор Боян Иванов. Дванадесет представления са избрани в българската секция, която по традиция откроява постиженията на националната театрална сцена и значими процеси в нея. Гостуването във Варна е на 4 юни.

„BABEL International Performing Arts Festival“ в Румъния е следващият международен форум, който покани в селекцията си спектакъла „Странна случка с куче през нощта“ на сцена на 16 юни. Международният фестивал на сценичните изкуства се организира от театър „Тони Буландра“ в Търговище за 11-и път и в него взимат участие 22 страни от Европа, Азия и Северна Америка. Фестивалът е подкрепен от Кметството на Търговище (Румъния), Министерството на културата на Румъния и Румънския културен институт в Букурещ.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук