Русенският университет организира международна конференция в Берлин

0
Националeн летен турнир по информатика

По този повод делегация от университета заминава на 9 септември за Берлин, където ще се състои четвъртата среща на членовете на европейската тематична мрежа „Бъдещото образование и обучение по компютинг. Как да подпомагаме ученето по всяко време и на всяко място“.

В мрежата са включени 67 университети и фирми от 35 европейски страни. Координатор на европейския консорциум е Русенският университет.

На срещата ще присъстват представители на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура, както и посланикът на България в Германия. Ръководството на Русенския университет ще има и работна среща с президента на Висшето училище по техника и икономика, което е домакин на събитието.

На следващия ден – 10 септември, ще бъде открита Деветата международна научна конференция по електронно обучение „e-Learning“, която е включена в работния план на проекта. Учени от различни страни ще изнесат близо 50 доклада в три секции.

Пленарните доклади на проф. Ангел Смрикаров и проф. Цветомир Василев от Русенския университет са на тема, свързана с необходимостта от адаптиране на образователната система към дигиталното поколение.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук