Русенският университет с нов проект по програма „Науката среща регионите“

0

Русенският университет започна изпълнението на нов проект по програмата „Науката среща регионите“ на Съвместния изследователски център към Европейската комисия, съобщиха от висшето училище.

Проектът на тема „Развитие на компетенции на политици в областта на нисковъглеродната и интелигентна мобилност в Дунавския регион“ е с продължителност една година и предвижда създаването на изследователски двойки от учени и политици от Дунавския регион, които да постигнат повишаване на капацитета за вземане на решения на местно, национално и европейско ниво по въпроси, свързани с декарбонизацията, интелигентните транспортни системи, интелигентните градове, зеления преход и др.

Научен ръководител на проекта е проф. д-р Велизара Пенчева, а председател на научния съвет акад. Христо Белоев. Проектът е едногодишен и се осъществява в сътрудничество с Асоциацията на дунавските общини „Дунав“. С изпълнението му са ангажирани учени от Русенския университет, както и изследователи от партньорски институции в страната и чужбина.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук