Русенският университет ще партнира с висши училища от 12 страни по Еразъм+

0

През новата учебна година Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще изпраща и приема студенти, докторанти, преподаватели и служители от партниращи университети от 12 страни с финансиране по програма „Еразъм+“, съобщиха от там.

Това са Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Азербайджан, Грузия, Молдова, Йордания, Руска Федерация, Китай, Виетнам и Киргистан.

От висшето училище допълват, че Русенският университет е сред трите университета в България спечелили най-голяма сума за  финансиране за осъществяване на мобилности в страни извън Европейския съюз по линия на програма Еразъм+ от Центъра за развитие на човешките ресурси, съобщиха от висшето училище. Всички подадени проекти са оценени с оценки над 90 (от 100 възможни) и са финансирани. Така Русенският университет е на второ място по брой финансирани държави в страната и с най-голямо финансиране сред извънстоличните университети.

От висшето училище припомнят, че входящата студентска мобилност в Русенския университет през тази академична година надвишава 150 души от 34 университета от 11 държави, а университетът е награждаван няколко пъти за отлично изпълнени проекти за мобилност по програмата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук