Русенският университет ще сътрудничи с Хуауей Технолоджис

0

Хуауей Технолоджис България и Русенският университет „Ангел Кънев“ подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от висшето училище.

Меморандумът дава възможност за реализация на общи проекти между двете страни, както и студените от учебното заведение, с интерес в областта на ИКТ сектора да се възползват от стипендиантските и обучителни програми на компанията. Документът бе подписан от ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев и Тери Ли, генерален мениджър на Хуауей Технлоджис България.

Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на Huawei – ICT Talents Training Seeds for the Future. Целта ѝ, заедно с глобалната програма Seeds for the Future, е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения. Програмите са едни от основните социално отговорни кампании на Huawei. Тази година компанията ще награди 80 студента, всеки с по 2000 евро, като изискванията са до 11-ти ноември да се изпратят CV и мотивационно писмо на hrbulgaria@huawei.com, а до 30-ти ноември да се изпрати кратко видео до 3мин по зададена тема, свързана с модерните технологии. Едновременно с тази програма, желаещите могат да се включат и в глобалната програма Seeds For the Future, чието онлайн обучение ще се проведе в средата на ноември. Чрез стипедниатските и обучителни програма на Хуауей, компанията откроява най-добрите и мотивирани студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и им предоставя нови възможности за развитие.

По време на срещата бяха представени и технологични решения за обучение в електронна среда. Обсъдени бяха и съвместни инициативи, които могат да поставят началото и на още бъдещи проекти между Хуауей Технолоджис България и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук