Русенско ноу-хау: Лодк-а-а-ар!

1

Така горчиво се шегуваха русенци, опитвайки се да пресекат наводнените улици след обилния дъжд през последните 24 часа.

По данни на Хидрометеорологична станция през последните 24 часа валежите в  Русе са били 26 литра на квадратен метър, малко над средното за периода. Въпреки това те създадоха редица проблеми за движението. Десетки автомобили с трудност се придвижваха по бул. „Цар Освободител“, „Липник“, по улиците „Чипровци“ и „Тулча“. От години стои нерешен въпросът с канализационната система на града, оплака се началникът на звено „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров. По думите му, причините са няколко – дефекти по новата канализация, неподменени тръби и интензивност на валежите. Въпреки реализацията на проекта по ИСПА за подмяна на канализационната мрежа в Русе все още има редица проблемни участъци. За пореден път дефектиралият нов колектор, отвеждащ водите от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, причини  наводнение по бул. „Цар Освободител“.

Неоразмерената за подобно количество дъжд канализация е виновна за огромните локви и по ул. „Тулча“ и бул. „Тутракан“. Миналата седмица там имаше пропаднал камион. От общината са категорични, че работят по кардиналното решение на проблема, но са необходими много средства и нови проектни решения.

Екипи на Гражданска защита и от общинското звено  за „Обществен ред и сигурност“ са работили през цялата нощ по отводняването на подхода към Свободна безмитна зона, както и на други критични участъци в града.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. По бул. „Тутракан“ нали затова направиха ремонт… Това чудо там да може да отвежда водата а се оказва, че някой го направил за усвояване на средства ( за пореден път ).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук