Русенско ноу-хау: Опасен остров за безопасност

2
4015

Сигналът е за проблеми при преминаването покрай новоизградения остров за безопасност в близост до новостроящата се сграда на БУЛРИС на улица „Пристанищна”.

prepyatstvie_bulris01Двете пътни платна са достатъчно широки до мястото на повдигнатото пътно съоръжение, където шофьорите наистина намаляват скоростта си, за да се разминат по-лесно с идващите насреща им автомобили. Лежащите от другата страна клони и храсти пък допълнително затрудняват водачите. По думите на инж. Христина Начева, която е технически ръководител на, обекта проектът е разработен от софийска проектантска организация, но е одобрен от русенското поделение на КАТ.

Потърсихме за коментар и ръководството на Общината, откъдето обясниха, че в момента се почиства растителността на срещуположния тротоар, за да се осигури по-добра видимост. До края на деня орязаните храсти ще бъдат извозени.

Времето ще покаже дали изчисленията на специалистите по улично движение ще се окажат точни и изграденият за безопасност остров ще бъде от полза на шофьорите. Дано само не се стигне до пътно произшествие, което да докаже необходимостта от допълнително разширение и по-добра сигнализация на участъка.

2 КОМЕНТАРИ

  1. По тази улица движението е доста рехаво а и пешеходци почти не се срещат, кому е нужен остров точно там.

  2. А кой ще повдигне ниския участък на платното пред транспортна полиция? Редно е да се преасфалтира улица “Княжевска” /пред Военното окръжие/ и особено улицата от ЖП гара Запад до Сарайския мост.Пътя там е отвратителен!