Русенско ноу-хау: Пак без плаж край Дунав

0

По-възрастните с умиление си спомнят „баничките“ на Кара капитан, закотвени на Конския плаж под сегашния х. „Рига“, тези от средното поколение пък имат спомен от плаващия басейн, горе-долу на същото място. Затова за много от тях е неприятен фактът, че регламентиран и уреден плаж край реката – няма.

Според общинската администрация, Общината не може да поеме ангажимент да се направи плаж, защото това ще застраши живота на гражданите. Реката била твърде коварна, липсвал пясък, пък и дълбочината била много сериозна. Единственото подходящо място, това под х. „Приста“, също станало опасно, поради нерегламентирано вадене на пясък.

Обяснения могат да се намерят за всичко. Едва ли някой обаче може да убеди русенци, че при добро желание, решение може да се намери. Няколко кабинки, подвижни тоалетни, душ и най-важното – спасител. Това са необходимите неща, за да може крайбрежната ивица да стане още по-привлекателна. Всичко това едва ли би струвало на общинската хазна повече от 50-ина хиляди лева на сезон. Такива средства в бюджета обаче няма. Не е имало и през последните 20-ина години. И макар че плажуващи край реката – дал Господ, плаж естествено – няма…

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук