Русенско ноу-хау: Пешеходните пътеки в Русе намаляха с още една

4

Днес работници на общинското предприятие „Комунални дейности“, с високи близо метър и половина решетъчни платна, затвориха пешеходната пътека през бул. „Цар Освободител“ до ул. „Атон“. Пътеката позволяваше на слизащите на намиращите се на метри спирки на обществения транспорт безпрепятствено да преминат на отсрещната страна на булеварда. Сега местата, на които могат да пресекат са или на кръстовището край Пантеона, или на кръстовището свързващо улиците „Ангел Кънчев“ и Щип“ с булеварда. Спорно е, дали това място е най-удачно, тъй като точно там се получават задръствания с автомобилите, идващи от ул. „А. Кънчев“.

Това е втората пешеходна пътека по бул. „Цар Освободител“, която се затваря през последните месеци. Първата беше при спирката до строящата се спортна зала, където движението на пешеходците беше насочено към кръговото движение, където автомобилният трафик е най-интензивен.

Да се създават удобства за водачите на МПС и за автомобилния трафик е добре, но трябва ли това да става за сметка на пешеходците. Подходът за решаване на проблема доста напомня парафраза на една сталинова фраза – „Има човек, има проблем. Няма човек – няма проблем“. В дадения случай тя би звучала така – „Има пешеходци, има проблеми. Няма пешеходци, няма проблеми“!

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

4 КОМЕНТАРИ

  1. Този път коментара ви е откровена глупост. Вие броили ли сте колко бяха пешеходните пътеки между Симовата мелница и Пантеона? Сега заличиха две и ще оревете орталъка. То да имате аргументи – разбирам, ама пишете ей тъй лаф да става и да се биете в гърдите как критикувате властта.

  2. според мен не пешеходците да се ограничават,а автомобилния трафик.Все пак си има градски транспорт,но плиткоумните хванали по един волан ииии пази се,че газя.

  3. Нетуоркс вече станаха и специалисти по градска инфраструктура 🙂 ейййй да ви се ненарадва човек 🙂 Още няколко области и ще ви дадем тиквен медал и ще можете да вземате отношение по всички проблеми по света в кварталната шкембеджийница

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук