Русенци отново първенци в зоналните първенства по полицейска лична защита

0
473
За пореден път русенци станаха първенци

За пореден път русенци станаха първенци в зоналните първенства по полицейска лична защита в Ловеч, съобщиха от областната дирекция на полицията.

В състезанията служителите на областната дирекция участваха с два отбора, водени от Станислав Станчев, главен инструктор в русенската областна дирекция. В надпреварата те се конкурираха представители на спортни клубове от ОД МВР Плевен, ОД МВР Ловеч, ОД МВР Велико Търново, ОД МВР Габрово и ЗЖУ Плевен

Шампионската титла стана притежание на отбора „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните две години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВР – Русе ІІ“, в състав Милен Атанасов и Теодор Иванов, взеха среброто и се качиха на втората позиция в призовата стълбица.

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации, близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.