Русенци пак в защита на Странджа

0

protest_strandja25Двайсетина природозащитници се събраха пред сградата на Общината, след което по главната улица „Александровска“ продължиха до паметника „Альоша“. Екозащитниците разпънаха голям транспарант с надпис „За да остане природа“, издигнаха плакати „Надайте глас за природа, кажете не на бетона“, „Туризъм в хармония с природата, а не против нея“ и др.

„Държавата набързо обяви, че ще промени плана на Царево в частта за Странджа, само и само за да се спаси от обществения гняв. Но всъщност планът си действа, докато не бъде приет нов, което може да трае години, и сега не знаем дори какви строежи са вече одобрени“, недоволстваха протестиращите. Според тях, продължава назначаването на партийни активисти без необходимата квалификация в защитените територии. Те недоволстваха и от решението на Върховния административен съд от декември 2013 г., според което всяка община може да поиска общия й устройствен план да бъде приет без екологична оценка.

Младите хора отново направиха пърформанс, в който демонстрираха безогледно изсичане на дървета и унищожаване на природата.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук