Русенци пратиха камъни от бул. „Тутракан“ в Брюксел, дават ги на ДАНС

13
4469

bojko_nikiforov-kamani08Инициативата е на членове на сдружение “Бъдеще за Русе”. По думите на председателя на сдружението Бойко Никифоров, нестандартната акция е провокирана от това, че според тях камъните, които са използвани за основа при реконструкцията на булеварда, са некачествени. Затова от сдружението искат експертно становище от ЕК.

bojko_nikiforov-kamani20Използваните камъни са отпадъци от кариерите, твърдят от „Бъдеще за Русе“. Тъй като булевардът се обновява с европейски пари, те настояват от комисията да се произнесат за качеството им и ако установи, че не са годни, да се намесят и да преустановят използването им.  „Не сме далеч от мисълта, че подобни некачествени материали се използват и при строителството на други обекти, изграждани по европроекти“, каза още Никифоров.

bojko_nikiforov-pismo_yunker27На въпрос за становището на Общината кметът Пламен Стоилов заяви, че изпратил писмо, с което е сезирал главния прокурор и председателя на ДАНС за действията на Никифоров.

„С действията си той уронва престижа както на Русе, така и престижа на България и създава предпоставка за блокиране на еврофондовете, което по смисъла си ще бъде сериозна щета не само срещу община Русе, но и срещу цялата страна“, каза градоначалникът и допълни, че това е „търсене на евтини политически изяви“.

bojko_nikiforov-kamani14Той е категоричен, че проектът е защитен по всички правила пред програмата ТСГ Румъния – България, минава съответния мониторинг, има съответния надзор. Проблемните участъци, които се бяха появили преди два месеца, бяха в района на Пухлево дере, където е най-ниската точка от целия обект, уточни Стоилов.

 

13 КОМЕНТАРИ

 1. Никифоров и Димитров са абсолютни малоумници! Как може с цената на всичко да се опитват да злепоставят Русе…. Пълни олигофрени братче, доно поне ваще господари да ви плащат добре за дето ги правите тия мизерии

 2. За пореден път се убеждавам, че някои хора нямат капчица морал. Наистина много низък ход.

 3. Никифоров тия похвати ги е научил от времето когато беше агентче на ДС и той и брат му. Действително много жалка постъпка. Много ми е интересно как е получил достъп до материалите от строежа? Или просто е събрал малко препикани камъни от ЖП линията и пак се опитва да прави измислени публикации..

 4. Пълни помияри са тия типове.. Колко ли ниско ще паднат само и само да извлекат някаква политическа облага? Бъдеще за Русе някога беше организация с идеална цел, с цел да станат улиците по безопасни, след трагичния инцидент с фатален край на едно дете, но Бойко Никифоров тотално превзе организацията и я изроди в това изчадие което е сега. С друго освен с черен ПР вече не може да бъде свързана.. Много жалко.

 5. Тоя как точно се е сдобил с материали от строежа? Публично признава, че е крадец ли не ми е ясно? Толкова са изкуфели вече тези дъртаци, че не си дават сметка какви ги вършат.

 6. Естествено, че това е поредната евтина политическа изява на тия типове. Не знам как не им омръзва просто.. На всяко тяхно мероприятие има не повече от 10тина човека, днес не беше изключение, като минах от там имаше шепа мангали за бройка и тия кратуни.. Пълна трагедия..

 7. НЯКОЙ ПАК ЗАДЕЙСТВА ГЕРБЕРСКИТЕ ТРОЛОВЕ!
  ТОВА НЯМА ДА ВИ СПАСИ ОТ ЗАГУБА!

 8. А така… излагайте Блъгария заради болните си политически амбиции. Тия двама дядовци не виждат ли, че не им е мястото там?

 9. Това което те пращат са пре*икани камъни от ЖП линия, а на обекта с очите си видях, че ползват чист трошен камък. Пак циркове.

 10. Не знам за тези двамата, но заявявам че Буратино здраво се е престарал.

 11. Ха така на крадливите ГЕРБ-аджии! Тия камъни ще се върнат в тяхната градина…