Русенци виждат паметника на Апостола в Парка на възрожденците

1
182 години от рождението на

Това показват резултатите от проведена от „Русе нюз“ анкета. На въпроса „Къде според вас е най-подходящо да бъде ситуиран паметника на В. Левски ?“ са отговорили 996 души. 550 от тях или 55 процента виждат паметника на Апостола точно там, в „компанията“ на Баба Тонка Обретенова, Захари Стоянов, Панайот Хитов и другите славни имена от българската история, чиито кости почиват там. Според част от участниците паметникът трябва да бъде ситуиран в пространството пред Пантеона възрожденците, според други – в парковата среда, в близост до изграждащия се храм „Всех Святих“.

Според 162-ма от участниците в анкетата най-подходящото място е в Парка на младежта, според 147 – на пл. „Дунав“, където е бил някогашният турски зандан, според 104 – на кея.

Сред другите места, предлагани от участниците в анкетата, са пред новата спортна зала, на мястото на паметника Альоша, в района на паметника на Русофилите, площадното пространство пред Пантеона.

Резултатите от анкетата, заедно с мненията, дадени в поставените специално за целта кутии и от сайта на Общината, ще бъдат обобщени от членовете на Инициативния комитет за изграждането на паметника, след което ще бъде внесена докладна записка до Общинския съвет, който ще вземе окончателното решение.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Парка на възрожденците е място,през което никой(почти) не минава.Значи 55% искат да го скрият в задния двор.Поне няма да е първото глупаво нещо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук