Русия случайно удари свой град

0

Русия призна, че е нанесла случаен удар по един от собствените си градове – Белгород – който се намира в близост до Украйна. 

  • Оръжие, изстреляно от свръхзвуков изтребител-бомбардировач Сухой Су-34, предизвика експлозия, която остави кратер в Белгород и рани две жени.
  • Кадри от местопроизшествието показват повредени коли, разрушени апартаменти и мрачни местни жители, скупчени навън.

Руски военен самолет случайно стреля с оръжие по град Белгород близо до Украйна късно в четвъртък, причинявайки експлозия и повреждайки сгради.
Местните власти съобщиха за голяма експлозия, оставила кратер в града, който се намира точно отвъд границата с Украйна. Областният управител съобщи, че има две ранени жени.
„Докато самолет на ВВС Сухой Су-34 летеше над град Белгород, имаше случайно изхвърляне на авиационни боеприпаси“, цитира ТАСС съобщение от министерството на отбраната.

Су-34 е свръхзвуков изтребител-бомбардировач.

Видеозаписи от мястото показват купчини бетон по улицата, няколко повредени коли и сграда със счупени прозорци. Един кадър показва нещо, което изглеждаше като кола обърната с главата надолу на покрива на магазин.

Регионът на Белгород е една от няколкото части на Южна Русия, където цели като складове за гориво и боеприпаси бяха разтърсени от експлозии от началото на това, което Москва нарича своята „специална военна операция“ в Украйна на 24 февруари 2022 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук