Рязък спад на доверието към премиера и кабинета отчете „Алфа рисърч“

0
Снимка: БГНЕС

През последните два месеца има рязък спад на доверието към премиера Кирил Петков и кабинета, сочат резултатите от проучване на „Афла рисърч“. Според тях одобрението за министър-председателя е спаднало от 35% на 19%. Неодобрението към правителството пък се е покачил от 23% на 48%.

През последните няколко седмици има сериозна динамика в електората на четирите управляващи партии, сочи проучването, направено по поръчка на предаването „Референдум“. Сред привържениците на „Продължаваме промяната“ например одобрението за правителството продължава да доминира и е около 70%. При „Демократична България“ обаче има спад до 51%, а при БСП – до 38%. Най-бързо спада подкрепата за ИТН и вече е около 25%.

Под 30% от участниците смятат, че кабинетът ще успее да овладее корупцията, а едва 26% са уверени, че управляващите ще се справят с инфлацията. Един от най-големите им приоритети – съдебната реформа – вече е възможен само според 20% от анкетираните.

Ден по-рано със свое проучване излезе и агенция „Галъп“. В него се твърди, че ако изборите са днес, ГЕРБ имат всички шансове да са първа сила с около 2% преднина пред партията на Петков и Асен Василев.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили