С едната ръка НАП дава помощи на бизнеса, с другата ги прибира

0
Димитър Даскалов

Ресторантьор от Велико Търново остана без компенсация по ковид мерките, след като държавата си ги прибра обратно. Димитър Даскалов получил пари по мярката за оборотен капитал, но два дни след това от НАП му ги изтеглили, за да погасят задължения на фирмата. Ресторантьорът, който е пред фалит, е възмутен и убеден, че този случай не е единичен в държавата.

Даскалов от 30 години се занимава с ресторантьорство. Стопанисва малък ресторант край Царевец. През пандемията работил само 3 месеца и пряко сили поддържа шест души персонал.

„Трагично ми се отразиха и двете карантини, те не само те, те ни взеха пролетните празници, мартенските великденските, гергьовденските ни взеха, айде, юли август малко надигнахме глави, колкото да оправим някой борч, после ни взеха коледните, новогодишните празници“, казва той.

Даскалов кандидатствал по мярката за оборотен капитал за фирми, засегнати от ковид. В края на януари получил 3850 лева държавна помощ, ала два дни по-късно служителка от НАП ги прехвърлила по блокираната му сметка за да погаси задължения.

„След два дена отидох до банката да ги изтегля, те вече си ги бяха прехвърлили, без споразумение, без да ми се обадят, тя ги беше прехвърлила на сметката пак на НАП. Като я питам защо взема парите, и тя- имаме вътрешно споразумение. Дайте да го видя! Тя е вътрешна заповед, така са ни казали! Не съм такъв където се отчайва, но направо съм отвратен“, казва Даскалов.

От НАП досега не са коментирали казуса.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили