С „Голямото посрещане“ започва парламентарната есен

0
835

Очаква се БСП да представи пред депутатите декларацията за „националните приоритети”. Вероятно депутатите ще обсъдят законопроекта за корпоративното подоходно облагане и предложенията на ГЕРБ за изменение на Наказателния кодекс. Очаква се в дневния им ред да бъде и обсъждане на конфликтната ситуация в Сирия.

Недоволни от тяхната работа и най-вече от работата на правителството им готвят „Голямото посрещане“. Техни поддръжници пък стягат традиционния контрапротест. Вече се появиха и сигнали за десетки автобуси, с които от различни райони на страната пристигат както поддръжници, така и противници на кабинета „Орешарски”. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пък каза, че има данни за хора, които ще се опитат да провокират насилие.

Докато протестиращи и контрапротестиращи се събират в района на парламента, по една от телевизиите с национално разпространение  председателят на НС Михаил Миков коментира на фона на силна сирена и вувузели, че чувството за дискомфорт намалява и депутатите си вършат работата. По думите на Миков оставката на кабинета зависи от хората, но не на малка група от тях.