С изложби и възстановка в Русе отбелязват Илинденско-Преображенското въстание

0
Никола Войводов и Цвятко Павлович

С изложби на оръжия и военно-историческа реконструкция в Русе ще бъде отбелязана 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, съобщават организаторите от ВМРО-Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание „Приказка за България“.

Събитията ще се проведат в района на Вазата в Парка на младежта. На 28 юли, петък, от 11 до 19 часа сдружение „Приказка за България“ в Музей на открито ще предложи оръжейна експозиция на оръжия и военно снаряжение от различни исторически епохи, а специална изложба ще разкаже за подготовката и хода на въстанието. За желаещите да опитат своя мерник организаторите предлагат на място стрелба с лък и пушка.

На 29 юли, събота, от 11 часа ще се проведе военно-историческа реконструкция на моменти от Илинденско-Преображенското въстание 1903 година с участието на русенския клон „Ангел Кънчев“ на дружество „Традиция“ и с подкрепата на НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе и НЧ „Стефан Караджа 2018“ – Русе. Зрителите ще научат повече за връзката на града ни с организацията на въстанието. Входът и през двата дни е свободен.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук