С концерт и изложби Русе отбелязва Деня на българската община

0

Богата програма от събития очаква русенци по случай Деня на българската община и местното самоуправление, който се отбелязва на 12 октомври, съобщават от общинската администрация.

В рамките на инициативата „Кмет за един ден“ възпитаници на средните училища ще  имат възможност да се включат, с която да запознат с  организацията на работата на местната власт и администрацията, а в края на събитието ще оставят и своята следа, като засадят символично дръвче.

В 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба  „През погледа на художника: емблематични русенски сгради“, а пред сградата обеден  концерт ще изнесе Биг бенд Русе.

През целия ден музеите ще бъдат с вход свободен, а в  Пантеона от 14:30 ще има представяне на 360-градусов мултимедиен филм „Модерност, Възраждане, Революция – личности и събития“.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ също ще се включи в тържествата, като в 15:30 ще открие специална тематична изложба на книги и периодични издания.

От 18 часа в Доходно здание ще започне концертът на децата от Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и ФТТ „Найден Киров“.

 

зарядни станции за електромобили