С множество събития Русе отбелязва 24 май

0

С поредица празнични събития Русе ще отбележи 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщават от общинската администрация.

Тържествените чествания ще започнат на 23 май, когато в 18 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се проведе официалната церемония по награждаване на тазгодишните носители на Наградата „Млад творец“ и  Награда „Русе” в областите „Изкуство и култура“ и „Образование и наука“. С тях всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на град Русе. Тържествената церемония е с вход свободен.

На 24 май празничното шествие с представители на русенските училища започва в 10:30 ч. От СУ „Христо Ботев“ барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и XIII Общински гвардейски отряд към Младежки дом – Русе ще предвождат носещите българския трибагреник, а от ПГДВА „Йосиф Вондрак“ шествието ще се движи под съпровода на Общинския духов оркестър и Мажоретен състав „Екстрийм“ към Младежкия дом. Участниците ще се придвижват по ул. „Александровска“, като знаменните групи и училищните блокове ще се съберат пред сградата на община Русе. В 11 ч. започва празничният концерт от представители на Общинския детски център за култура и изкуство и Общински младежки дом-Русе.

Тази година церемонията по награждаването с грамоти и плакети на учениците, постигнали високи резултати в своето обучение, ще се състои от 12 ч. пред Доходното здание, като е предвидено при лошо време събитието да бъде изместено във фоайето на сградата.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук