С музика и танци започна Световна купа по кану-каяк маратон в Русе

0

С музикални и танцови изпълнения, както и представяне на участниците в надпреварата на централния градски площад в Русе беше официално открита Световната купа по кану-каяк маратон, на която Русе е домакин.

В надпреварата, която ще се състои днес и утре на езерото в лесопарка „Липник“, ще се включат над 150 състезатели от 15 държави.

Приветствия към участниците отправиха кметът на Русе Пенчо Милков и изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

„За нас настъпи дългоочакван миг, защото повече от година се подготвяхме да ви посрещнем в Русе и за мен е изключителна чест. Надявам се да постигнете високи резултати. А когато се върнете във вашите държави, България и Русе да имат много повече приятели и да разказвате за красотата на нашия град и държава“, каза на състезателите кметът на Русе Пенчо Милков.

„Това е първата Световна купа по кану-каяк маратон, която ще се състои в България. Благодаря за вашата отдаденост. Направихме всичко по силите си да поканим и сред нас да бъдат едни от най-добрите състезатели“, каза в отговор Рууд Хайселар – отговорник за дисциплината „кану-каяк маратон“ в Международната кану-каяк федерация.

Днес ще се проведат състезанията на къса дистанции -3,4 километра, с два портажа (дистанция от 200 м, в която състезателите бягат с лодките си пред публиката).

В неделя, 4 юни, ще бъде надпреварата на19 километра за юноши и 25 километра – старши.

България ще се включи в надпреварата с четирима юноши и девойки и петима мъже и жени.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук