С по-малко от 216 лв. на месец разполагат 1,6 млн. българи

0

Това показват данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за първото тримесечие на 2013 г. Според анализа на института границата на бедност вече е 216 лева. Изследването на КНСБ показва още, че шест милиона българи се издържат с по-малко от небходимите за нормален живот 560 лв.

С общ доход на едно лице от домакинството под определения праг на бедност живеят близо 1,6 млн. българи. А над определения праг за издръжка на живота живеят 1,2 млн. българи. Най-масово българинът разполага с 310 лв. на член от домакинство – в тази група попадат 3,4 млн. лица, показват данните.

В сравнение с предходната година разходите за храна намаляват от 36,2% на 33,4%. За сметка на това се увеличава делът на разходите за поддържане на жилище – вода, електроенергия, горива за битови нужди, сочи още анализът.
България продължава да заема последното място в класацията по размер на заплащане за един час труд – 3,7 евро. Средно в Европейския съюз един час се заплаща по 39 евро.

„Страната ни продължава да бъде на дъното на класацията в Европейския съюз. Тревожността на домакинствата се задълбочава. Всяко по-нататъшно повишение на цените, без нарастване на доходите, ще означава ново обедняване, при това във все по-голяма част от българските домакинства“, категоричен бе лидерът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник investor.bg и dnes.bg.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук