С разходка из Русе започна неформалната президентска среща

0
С разходка из

С разходка из центъра на града започна неформалната среща на държавните глави на България – Румен Радев, на Австрия – Александър Ван дер Белен и на Румъния – Клаус Йоханис, която се провежда днес в Русе.

Предвождани от кметът на града Пламен Стоилов високите гости преминаха по главната улица „Александровка“ до Историческия музей, където се провежда първата част от срещата на държавните глави. Там те си направиха обща снимка, след което започна и неформалната среща между тях. Очаква се кметът Стоилов да направи пред тях презентация за развитието на Община Русе и да ги запознае с възможностите за инвестиции, които Русе предлага.

По-късно днес Румен Радев, Александър ван дер Белен и Клаус Йоханис ще участват в конференция на тема „Устойчиво развитие на Дунавския регион“ в „Канев център“ на Русенския университет. Форумът ще бъде предшестван от три паралелни кръгли маси. Първата е посветена на устойчивото развитие на транспорта и инфраструктурата в Дунавския регион. Втората е свързана с устойчивото опазване на природното и културното наследство в Дунавския регион, а участниците в третата кръгла маса ще дискутират устойчивия растеж на иновациите и икономиката на знанието в Дунавския регион в условията на индустрия 4.0.