С шествие, изложби и концерти отбелязваме празника на Русе

0

Службата която е част от инициативите посветени на празника на градаи ще бъде водена от архимандрит Виктор Мутафов. По обед около 12.15 часа от Паметника на свободата ще тръгне литийно шествие с частицата от мощите на Свети Георги. То ще стигне до Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където в 12.30 часа ще започне Тържествената церемония по повод 6 май – Ден на храбростта и българската армия. Православни свещеници ще отслужат благодарствен молебен. Почетна рота от Русенския гарнизон ще бъде строена край паметника, а преди и по време на церемонията ще звучат изпълнения на Общинския духов оркестър.  Държавни и общински институции ще поднесат венци и цветя пред паметника.

Няколко изложби са включени в празничния ден. В 10.30ч. на кея ще бъде открита изложбата „Еврорегион Русе – Гюргево: 10 модерни перспективи за сближаване”. В следобедните часове в Художествената галерия ще бъде представена експозиция „Неохраняемата зона” – графити дизайн, анимация, живопис и инсталации.

От 11 часа пред Общината пък ще започне концерт на ансамблите на Общинският детски център за култура и изкуство в който ще се включат съставите „Здравец” и „Зорница”, малките певци от ДВГ „Слънце” и танцьорите от формация „Мираж”.

Кулминацията на празничния 6 май ще бъде концертът с участието на Дивна и Владимир Ампов – Графа, който ще започне в 21 часа на площада пред Общината.

От администрацията уточниха, че ако времето е лошо, двата концерта ще се състоят в Голямата зала на Доходното здание.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук