С велопоход до Гюргево Русе отдава почит на участниците в Априлското въстание

0

Покана към русенци да се включат XV-ия традиционен велопоход Русе-Гюргево отправят организаторите от ВМРО в крайдунавския град.

Походът ще се проведе в събота, 22 април. Той е под наслов „Помни героите!“ и се провежда за отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година.

Участниците ще посетят в Гюргево мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба „Радецки“. Ще бъдат положени венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция.

Сборният пункт е в 10 часа пред Пантеона на възрожденците. От там колоната ще премине по следния маршрут: Пантеон на възрожденците – бул. „Съединение“ – ул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – ГКПП Русе-Гюргево – град Гюргево ( Централен пазар).

Организаторите напомнят, че участниците трябва да носят валидни документи за самоличност (лична карта или международен паспорт), а децата и младежите под 18 години трябва да са с родители или упълномощен придружител.

Допълнителни информация може да се получи от отговорника за проявата Траян Тотев на тел. 0895332226.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук