С велопоход Русе отдава почит на участниците в Априлската епопея

0

Покана към русенци да се включат в традиционен велопоход Русе-Гюргево отправят организаторите от ВМРО и сдружение „Вело Русе“ в крайдунавския град.

XVI издание на проявата ще се проведе на 20 април, събота и ще протече под наслова „Помни героите!“ Неговата цел е отдаване почит на организаторите и участниците в Априлското въстание от 1876 година с полагане на венци и цветя пред паметните плочи в Гюргево, посветени на изявите на революционната ни емиграция. Проявата е посветена на 148-годишнината от героичната Априлска епопея и подвига на четата на Христо Ботев.

В Гюргево участниците ще посетят мястото, където е заседавал Гюргевският революционен комитет и е взето решението за организиране на Априлското въстание, обозначено с паметна плоча, както и пристанището на Гюргево, откъдето Христо Ботев и четата му се качват на кораба „Радецки“.

Велопоходът ще стартира в 10 часа от пл. „Възрожденски“ пред Пантеона на възрожденците в Русе и ще се движи организирано по следния маршрут: Пантеон на възрожденците – бул. „Съединение“ – ул. „Св. Наум“, бул. „Плиска“ – бул. „Тутракан“ – ГКПП Русе-Гюргево, до централния пазар в румънския град и обратно.

Участниците трябва да са със светлоотразителни жилетки и валидни документи (лична карта или международен паспорт). Децата и младежите под 18 години трябва да са с родител или упълномощен придружител.

Русенските любители на велоспорта могат да се присъединят към спортната инициатива без предварително записване.

Отговорник за провеждане на събитието е общинският съветник Иво Пазарджиев. Допълнителни уточнения и информация на тел. 0896761887.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук