С венци и цветя Русе почете Ботев

0
венци и цветя

Заупокойна молитва в памет на загиналите отслужи архимандрит Виктор, в съслужие с русенски свещеници, прозвучаха изпълнения на кавалджията Александър Радев и солистки от Фолклорен танцов театър „Найден Киров”..

„Всяка година на този ден сирени огласят българската земя и възвестяват нашата почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на Родината”, каза в словото си областният управител Стефко Бурджиев. Той припомни безсмъртните слова : “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”.

„Тези думи обединиха и пробудиха България в името на националното освобождение. Нека сега, когато свеждаме чела в знак на признателност към саможертвата на хилядите герои, си възвърнем онази увереност и самочувствие, които ни дадоха правото да се наречем свободни”- призова областният управител.

Венци и цветя бяха поднесени от държавни и местни институции, Генерално консулство на Руската федерация в Русе, политически партии и обществени организации. Под воя на сирените точно в 12 часа присъстващите на площада склониха глава в памет на загиналите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук