С венци и цветя в Русе почетоха загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

0
81
гибелта на

С поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари русенските огнеборци отбелязаха професионалния си празник.
Своята почит и уважение засвидетелстваха областния управител на Русе Галин Григоров, заместникът му Валентин Колев и други.
Областният управител връчи „Почетен знак“ на МВР на главен инспектор Валентин Красналиев, началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РДПБЗН Русе и „Почетен медал“ на МВР на инспектор Стойчо Станчев, работещ в сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Двамата са удостоени с най-високите отличия в системата на МВР за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения.
Със заповеди на заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, директора на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов и директора на РДПБЗН Русе комисар Димитър Павлов бяха наградени и още над 30 служещи в системата на пожарната безопасност и защита на населението.