Съдия М. Тодорова: Цв. Цветанов има право на справедлив процес

0

Това каза в отговор на журналистически въпрос съдия Мирослава Тодорова, която води дело за клевета срещу бившия вътрешен министър. „Заради върховенството на закона всички трябва да видим какво ще каже съдът. Всички свои доводи ще изложа пред него. Като съдия не съм обсъждала вижданията си дали Цветан Цветанов ще бъде със свален имунитет. В момента истината за данните за престъпление знае само прокуратурата. Трябва да бъдем търпеливи. Не обществените очаквания, а доказателствата по делото са важни“, каза още съдия Тодорова.

Тодорова, която е изпълнителен директор на Съюза на съдиите в България, беше в Русе заедно с председателя на Съюза Татяна Маринова и Нели Куцкова – съдия в Апелативен съд. Трите присъстваха на семинар, организиран от Съюза на съдиите в България.

Тодорова и Куцкова коментираха, че са изключително доволни от факта, че за първи път има вицепремиер, който да се занимава с правосъдието. Съюзът на съдиите отдавна имал виждане какви промени трябва да се направят в законите и те били готови да ги предоставят на новия правосъден министър. В момента ВСС работело именно върху изработване на критерии за натовареността на съдиите. С промени може да стане така съдиите да не изнемогват, а хората да получават максимално бързо правосъдие, но това щяло да бъде дълъг и труден процес,  коментира Нели Куцкова.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук