Съседи – „Трови ни!“, Денислав: – Спасих района от екозамърсяване

2

kontejneri_puhlevo_dere21Така Денислав Ангелов, на чийто терен бяха открити 51 бидона с масла и абсорбенти, оправда присъствието им в стопанисвания от него „склад“ в района на „Пухлево дере“. По думите му, преди няколко дни видял камион със силистренска регистрация, на който били натоварени бидоните. Шофьорът се оглеждал за подходящо място в дерето, където да ги стовари и да го замърси. „Отидох и му казах, че ще замърси района и му предложих да ги остави на моя терен, като срещу това аз да прибера металните части от контейнерите. Спазарихме се и ги стовариха“, разказва своята версия Денислав. Съзнавал, че е извършил нарушение и щял да си плати глобата.

kontejneri_puhlevo_dere-denislav48Според съседи, подали жалба до общината заради опасните химически вещества, които с миризмата си тровели въздуха, обаче нещата не стоят така. По думите им, не за първи път съседът им прибирал подобни отпадъци в терена си. Често карали строителни отпадъци, от които той прибирал годните за повторна употреба а остатъците изхвърлял в дерето, с които затворил минаващия от там път. Според тях, Денислав спазарявал срещу известна сума складирането на отпадъците, прибирал годното, а остатъците заравял в земята или просто изхвърлял в дерето.

kontejneri_puhlevo_dere35От Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите информираха, че Стефанов вече е бил санкциониран за нерегламентирано съхранение на опасни отпадъци. Пред инспекторите, извършили проверка след оплакването на съседите Ангелов декларирал, че бидоните са негови и че възнамерява да ги третира като опасен отпадък. От РИОСВ са му съставили акт административно нарушение тъй като не притежава необходимите разрешителни документи, изискуеми по Закона за управление на отпадъците. Дадено е било и предписание незабавно да се третират замърсените площи с абсорбенти и да се преустанови замърсяването на терените.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Държаво,къде си? До кога престъпниците ще те премятат,а ти си играеш на демокрация,на права ,на свободии и т.н.?

  2. Бидоните са на Франко(Николай) мангала. Кой знае колко пари е взел мангустата да ги стовари там.Ако се позаинтерисуват с кой мотокар се разтоварваха бидоните ,истината ще лъсне.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук