Съветите на баба: Великденските яйца

0

Първото яйце трябва да се боядиса в червено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а после и на всички останали от семейството. То се оставя настрана от другите и се подменя с миналогодишното, което през цялото време е престояло в къщата – да носи здраве, радост и щастие на нейните обитатели. Яйцето се пази някъде във витрина, за да не се счупи и да носи късмет.

Няколко съвета които ще ви помогнат при боядисването и съхраняването на яйцата: – Измийте добре ръцете си преди да работите с яйцата на всяка стъпка, включително сваряване, охлаждане и боядисване.

– За да получите твърдо сварени яйца, никога не ги варете. Поставете яйцата в тенджера и ги покрийте с поне 2 пръста студена вода. Доведете бързо водата до завиране, но не варете яйцата. Изключете котлона и ако е необходимо, махнете тенджерата от котлона за да предотвратите по-нататъшното варене. Покрийте и оставете за 15-20 минути. Изплакнете със студена вода. Така яйцата по-лесно се белят и се предотвратява позеленяването на жълтъка. Съхранявайте сварените яйца в хладилник, ако няма да ги боядисвате веднага. Сложете ги в хладилник и веднага след като ги оцветите и декорирате.

– Боядисвайте само яйца без пукнатини. Ако искате боядисаните яйца да стават за ядене, използвайте боя за храна или специални водноразтворими бои за яйца. Ако някое от яйцата се пукне по време на боядисване или декорация, премахнете го заедно с всички яйца, които са били извън хладилника за повече от два часа..

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук