Събарят общинска къща на ул. „Сърнена гора“

2

Това решиха на заседанието си днес общинските съветници на Русе. В нея живеят две семейства, а сградата бе определена като опасна. От администрацията предложиха тя да бъде премахната, а живущите да бъдат настанени на друго място.

Петчленното семейство Николови обитават общинското жилище от 16 години, като през последните няколко непрекъснато отправят молби до Жилфонд да укрепят надвисналия над тях покрив. По техни изчисления ремонтът ще струва около 20 хиляди лева. Другото семейство, което живее на първия етаж, е с три деца. Майката Албена е притеснена от състоянието на къщата. Тя сподели, че когато съседите й пускат пералнята, я предупреждават да изведе децата от стаята, че да не би да рухне покривът върху малчуганите.

Спорът между общинските съветници всъщност бе за това какво да бъде направено с мястото. В крайна сметка бе решено след премахване на сградата и почистване на терена, в комисията за общинска собственост, да бъдат внесени варианти за бъдещето на имота. Оформиха се две становища – на мястото на къщата да се оформи зелена площ, или да се търси партньор,  който да  изгради нова сграда срещу процент собственост на общината.

зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук