Събират извънредно екокомисията заради завода на Кр. Даков

0

Постоянната комисия по Екология към Общинския съвет в Русе ще заседава извънредно заради изнесената в местни медии информация относно завода за производство на балони, ръкавици и презервативи „ДД Логистика“ и разминаванията между РИОСВ, Община Русе и дружеството по отношение на изграждането на инсталацията.

На заседанието ще бъде поканен и директорът на РИОСВ – Русе Анатоли Станев, който ще има възможност да обясни защо всички документи, свързани с дружеството са подписвани само и единствено по времето, когато той е бил в отпуск или командировка. Желанието е да се установят всички възможни причини, които биха довели до замърсяване на околната среда и атмосферния въздух, а след това те да бъдат описани като официално становище.

„ДД Логистика“ е с едноличен собственик Красимир Даков и управител Борислав Даков. Очаква се проектът да премине процедура по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), а след това Регионалната инспекция да вземе решение дали може да се справи с потенциалните източници на замърсявания, които според публикации в медиите, поне на този етап, са три.

Затова се налага документите да бъдат проверени относно тяхната законосъобразност, а действията да бъдат „максимално бързи“, категорични са от Общинския съвет.

Извънредното заседание на постоянната комисия по Екология ще се проведе на 25 октомври, понеделник, от 16 часа, в Заседателната зала в сградата на Община Русе при спазване на всички противоепидемични мерки.